03.9.2024

Ako vybrať tapetu do spálne, ktorá podporuje relaxáciu a pokojný spánok

Túžite po naozaj sladkých snoch? Výberom vhodnej tapety na stenu môžete premeniť svoju spálňu na priestor, kde budete zaspávať s pocitom pokoja, prebúdzať sa plní energie a tešiť sa na návrat po náročnom dni. Zistite, prečo je správna voľba farieb a vzorov tapiet tak zásadná pre vytvorenie prostredia, ktoré podporuje pokojný spánok.

Tapeta do spálne zelená

Jemné a tlmené farby vás upokoja

Jemné, tlmené pastelové farby ako modrá, zelená, ružová a žltá majú upokojujúci účinok a prispievajú k vytvoreniu relaxačnej atmosféry.

Tapeta do spálne les

Skvele sa hodia aj módne béžové a sivé tóny, ktoré sa navyše skvele kombinujú s dekoráciami, nábytkom a bytovým textilom.

Tapeta do spálne pastelová

Dokonalý relax v znamení minimalizmu a prírodných vzorov

Niekedy je menej viac, a v otázke vzorov na tapete v spálni to platí dvojnásobne! Vyberte jemné, subtílne vzory, ktoré prispejú k nežnej a nerušivej atmosfére. Minimalizmus na tapete nielenže prispieva k pohodovej atmosfére, ale zároveň je aj veľmi trendový.

Obklopte sa prírodou! Či už zvolíte jemné geometrické tapety, nežné kvetinové vzory, drobné vtáčiky alebo nádhernú hru farieb tapiet imitujúcich mramor, môžete si byť istí, že si vaša myseľ dokonale odpočinie.

Tapeta do spálne s listami

Akvarelové tapety

Tapety s akvarelovým vzorom sú takým naším malým zázrakom. Kombinácia nežných pastelových tónov a obrazcov, ktoré sa akoby vpíjajú do plátna, upokoja vaše oči aj dušu.

Tapeta do spálne geometrická

Tapety inšpirované japonským umením

Umenie v Japonsku je založené na vyváženej harmónii všetkých vnemov. Motívy ako bambus, vodné vtáky alebo rozkvitnuté čerešne prinášajú do spálne pocit pokoja a rovnováhy.

Tapeta do spálne s kvetinami

Textúra tapiet

Pri výbere vhodnej tapety do vašej spálne zvážte nielen farbu a vzor, ale aj štruktúru tapety. Prečo? Jemné štruktúry napodobňujúce zamat alebo látku dokážu navodiť pocit útulnosti a pohodlia.

Tapeta do spálne béžová

Svetlé alebo tmavé tapety?

Pri výbere správnych tapiet do spálne zohľadnite aj množstvo prirodzeného svetla, ktoré do vašej spálne preniká. Ak je vaša spálňa preplnená svetlom, potom si môžete dovoliť zvoliť tmavšie farby. A naopak, ak je vaša spálňa skôr tmavá, vyberte svetlé tóny, ktoré vašu spálňu rozžiaria a opticky zväčšia.

Tapeta do spálne sivá