17.9.2024

Jesenné a zimné tapetové trendy 2024: Prírodná elegancia, zemité odtiene a útulnosť

S príchodom jesene a zimy prichádza ten pravý čas dodať domovu štipku tepla a štýlu. Tohtoročná sezóna prináša tapetové trendy plné prírodných motívov, upokojujúcich zemských tónov a mäkkých kriviek. Pripravili sme pre vás to najlepšie z aktuálnych hitov, ktoré rozžiaria vaše steny.

1. Prírodné motívy – kvety a zvieratá ako umenie pre vaše steny

Príroda je tento rok kráľovnou dekorov. Kvetinové a zvieracie motívy dodajú interiéru divokú, no zároveň útulnú atmosféru. Nebojte sa kombinácie tmavých farieb s výraznými vzormi, ktoré dodajú vášmu domovu moderný dramatický nádych.

Aké farby hrajú tento rok prím? Béžová, sivá, holubičia modrá a bordó pre elegantný vzhľad. Ak milujete luxusné akcenty, stavte na smaragdovo zelenú alebo zafírovú modrú so zlatými detailmi.

Tapety jeseň zima 2024

2 . Zemitá tóny – objatie prírody v interiéri

Obklopte sa doma prírodou. Prirodzené tóny hnedej, zelenej, medenej a terakotovej vás pohladia svojou teplou energiou. Tieto farby sú ideálne na vytvorenie harmonického a útulného priestoru, kde sa budete cítiť bezpečne a pokojne.

Ako kombinovať? Béžová, taupe a sivé tóny skvele ladia s prírodnými motívmi kvetov a listov.

Trendy-tapety-2024

3. Scénické fototapety a obrazové tapety – príroda vo veľkom štýle

Fototapety s úchvatnými prírodnými výjavmi tento rok vládnu trendom. Krajiny, hory či lesy môžu z obyčajnej izby urobiť oázu pokoja a pohody.

Naše odporúčanie: Využite tento štýl v obývačke alebo spálni – tam vynikne najlepšie.

Trendy fototapety 2024

4. Výrazné vzory a textúry – kombinujte bez obáv

Zabudnite na minimalizmus! Rok 2024 podporuje odvážne kombinácie vzorov a textúr. Kvetinové, geometrické či abstraktné vzory môžu premeniť interiér na jedinečné miesto, ktoré bude každý obdivovať. Tapety, koberce a nábytok hrajú hlavnú rolu – smelo ich kombinujte!

Tapeta  2024 jeseň

5. Vintage a retro tapety – návrat ku kvalite

Tento rok sa nesie v duchu návratu k tradíciám. To platí aj v oblasti tapiet. Inšpirácia ručne vyrobenými textíliami, keramikou či vintage nábytkom prináša do interiéru unikátne čaro. Milujete vintage? Inšpirujte sa retro štýlom alebo Art Deco.

Retro fototapety 2024

Či už vás oslovia prírodné motívy, zemitá tóny alebo odvážne scenérie, tapetové trendy tejto sezóny zaručene premenia váš domov na oázu štýlu a pohodlia. Pripravte sa na dlhé jesenné a zimné večery v prostredí, ktoré vás doslova objíme svojím teplom.